• FRI FRAKT ÖVER 399KR!
 • 2-4 DAGARS LEVERANS!
 • FRI FRAKT ÖVER 399KR!
 • 2-4 DAGARS LEVERANS!

KÖPVILLKOR - VANLIGA FRÅGOR

Retur & Återbetalning

Hos oss på Affingos.se har du alltid öppet köp och ångerrätt i 14 dagar efter du mottagit din beställning. Dessutom har du 30 dagars returrätt vilket betyder att du får ett tillgodokvitto om du returnerar din vara efter 14 men innan 30 dagar har gått. Tillgodokvitton gäller 1 år. För att öppet köp, returrätt  och ångerrätt ska gälla måste varan vara i originalskick d.v.s att den är komplett, oskadad, ej använd samt att allt emballage samt alla lappar och "Affingos tags" sitter kvar.

Paket som ej hämtats ut och går i retur omfattas inte av öppet köp och ångerrätten utan kommer då debiteras med 350 kr. Det är viktigt att du skriver in rätt mobilnummer och adress vid beställningen och det är du som kund som är ansvarig för att du angett rätt uppgifter.

När ett paket lämmnat vårt lager kan vi ej stoppa det. 

Kläder som har lukt av svett, parfym,matos,rök eller annat, fläckar, smink, parfym, djurhår eller på annat sätt är använt eller inte i orginalskick kommer ej återbetalas och du får själv bekosta frakt om vi skall skicka tillbaka plagget till dig.

På badtrosor och bodys är det viktigt att hygienskyddet sitter kvar. Kom ihåg att alltid prova bodysuits och badtrosor med underkläder på. På grund av hygienskäl gäller inte öppet köp på strumpbyxor och mössor. 

 

Hur gör jag en retur eller byte?

1. Vik plaggen, dra upp dragkedjor och packa varorna i en förslutbar påse, säkerställ att allt orginalemballage och tags finns kvar samt plagget är oanvänt och ej har fläckar från deodorant, smuts, smink, djurhår, svett eller parfym. 

2. Klicka på länken Retur & Byte, fyll i fomuläret. Är det ett byte fyller du i det i formuläret och lägger en ny beställning på det du vill byta till, vi krediterar då frakten för bytet. Hos oss är alltid byten kostnadsfria.

3. Följ returinstruktionerna du får i mailet. Returen måste alltid lämnas in hos ombud enligt instruktionen och spara alltid returkvittot tills du fått bekräftelse att returen mottagits av Affingos. Observera att returen måste lämnas in snarast så inte 14 dagar passerat från att du hämtat ut paketet tills att du skickar tillbaka det. Mellan 15-30 dagar får du ett tillgodokvitto. Tillgodokvitton gäller 1 år.

4. När vi mottagit och godkänt returen får du ett mail och återbetalning sker inom 1-3 veckor från mottangande av retur. Har du valt Klarna som betalning är det viktigt att du antingen betalar eller pausar din faktura. Affingos står ej för merkostnader kopplat till sena betalningar.

Spara alltid ditt inlämningskvitto tills vi registrerat returen. Ansvaret för returen är alltid köparens fram tills vi mottagit den.

Försändelser som skickas in med egen bekostad frakt tar Affingos inte ansvar för, vi tar heller inte emot returer som skickas till Posten eller ombud. Endast returer med bifogad retursedel med leverans till vårt lager accepteras.

 

Min retur blev inte godkänd - Vad gör jag?

Om din retur inte godkänns enligt våra villkor så kan vi skicka varan tillbaka till dig mot ersättning för frakt fn. 118 kr. Du får ett mail från oss med instruktioner för betalning. Det är viktigt att du betalar din faktura. Affingos står ej för merkostnader kopplat till sena betalningar. Om betalning för frakt ej kommit oss tillhanda inom 2 månader från beslutsdatum av retur kommer plagget skänkas till välgörenhet. 

 

Jag har valt faktura, behöver jag betala den om jag gör en retur?

Vi rekommenderar alltid att du betalar hela din faktura och inväntar kredit från oss, du kan även endast betala för de produkter du behåller på din faktura, innan fakturans förfallodatum. Vi kommer att stryka övriga produkter från din faktura så snart vi registrerat din retur. Om du väljer att returnera alla produkter i din beställning så ska du endast betala för den fraktkostnad som kunden står för vid retur (69kr). Om ditt förfallodatum börjar närma sig och du är orolig att vi inte ska hinna registrera din retur innan fakturans förfallodatum så kan du ringa Klarna på 08 120 120 10 och be dem pausa din faktura. 

 

Bekräftelse och återbetalning

Normalt är din retur registrerad och återbetald inom 1-3 veckor från då du lämnat in returen på ditt ombud. Återbetalningen sker till samma konto som du använde när du genomförde din beställning.

 

Kostar det att göra en retur?

Vid retur står du som kund för en frakt och hanteringskostnad på totalt 69kr. Att göra ett byte är dock alltid gratis hos oss. 

 

Min vara är skadad, hur går jag tillväga?

Vi granskar alltid våra produkter vid inleverans från leverantör samt innan dom packas och skickas till kund. Men givetvis kan det bli fel. Gå in på länken Retur & Byten, fyll i formuläret och välj alternativ 5 reklamation. Det är viktigt att du gör detta så fort du mottagit och granskat din leverans.

 

Leveranstid

Normal leveranstid är mellan 1-2 arbetsdagar med DHL spårbart till de flesta städer i Sverige. Bor du på en mindre ort kan leveranstiden vara något längre. Tyvärr har vi inte möjlighet att påskynda leveransen.

 

Lägsta ordervärde

Fraktkostnad för ordrar under 399 kr är 49 kr och fri frakt på ordrar över 399 kr. Alla våra priser är inkl. moms fn. 25%, Vi reservrar oss för prisfel och felskrivningar.

 

Outhämtade Paket

Paket som inte hämtas ut, utan som går i retur till oss omfattas ej av retur- eller ångerrätten. Hämtas paketet inte ut så kommer vi att debitera dig 350kr för att täcka frakt och administrativa kostnader.(gäller från 2020-02-26 och tillsvidare) 

Vi står inte för eventuella faktura och påminnelseavgifter som detta kan medföra. 

 

Reklamation

Vi kontrollerar allt innan vi levererar varorna men skulle det vara så att du får en vara som kräver en reklamation så kontaktar du oss genom att fylla i formuläret som du finner här: https://www.affingos.com/info/retur-byten/ 

Välj atlternativet nr 5 "Reklamation" i formuläret, fota och bifoga tydliga bilder på skadan/det ni reklamerar samt beskriv i fritext. 

Om ni vill reklamera varan SKICKA inte tillbaka varan förrän ni varit i kontakt med oss och vi bekräftar att ni kan skicka tillbaka den.

Vi ersätter ej returkostnaden om du skickar tillbaka varan utan att ha tagit kontakt med oss innan. 

Vi står självklart för returfrakten vid felleveranser samt reklamationer så länge du har fått vårt godkännande innan du skickar tillbaka varan.

Om det framkommer att Affingos inte är anledningen till reklamationen och att varan har blivit skadad eller förstörd p.g.a. att kunden inte har följt våra skötselråd och/eller varit ovarsam, tillkommer en hanteringsavgift på 150 kronor som debiteras kunden.

Affingos förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med en felfri likadan vara i de fall där varan ännu finns i sortimentet. Om produkten ej finns kvar i sortimentet ersätts den med en rabattkod som motsvarar summan på produkten. 

 

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
 

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 
 

Integritetspolicy

Vilka personuppgifter samlar vi in, och varifrån?

När du är i kontakt med oss och genom cookies samlar vi in personuppgifter om dig. De uppgifter vi samlar in är namn, personnummer, adress, e-postadress och telefonnummer, köp-, order- och användningshistorik, IP-adress samt information som du lämnar till vår kundtjänst.

Därför behandlar vi dina personuppgifter

Vi behandlar personuppgifter för hantering av beställningar samt för att skicka meddelanden om leveransstatus.

Behandlingen är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra köpeavtal hos oss.

Kundtjänstärenden

Vi behandlar dina personuppgifter vid ärenden när du är i kontakt med kundtjänst för tillexempel frågor och reklamationer. Behandlingen sker för att kunna hjälpa dig med dina ärenden vilket är vårt berättiga intresse och för att uppfylla skyldighet i lag vid reklamationer, bytesrätt och öppet köp men även för att kunna lösa dina kundärenden och ge dig den bästa köpupplevelsen. Behandlingen är nödvändig för att kunna tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att hantera ärenden via kundtjänst.

Marknadsföring

Vi behandlar personuppgifter för att skicka erbjudanden, nyhetsbrev och marknadsföring via e-post, post och SMS. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt intresse av att kunna kommunicera personliga erbjudanden till dig. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföringen mot dig som kund.

Fullgörande av skyldigheter enligt lag

Vi behandlar personuppgifter för att kunna efterleva gällande lagar, t.ex. lagar om bokföring och skatt.

Behandlingen sker för att fullgöra skyldighet enligt lag.

De som får del av personuppgifterna

Vi kan komma att dela personuppgifter när det är tillåtet enligt lag. Ditt personnummer kommer också att behandlas i samband med köp på uppdrag av (eller på grund av krav från) betalnings- och kreditföretag som behöver detta i kreditupplysningssyfte.  I det fall att Affingos skulle avyttras kan vi komma att lämna dina personuppgifter till en potentiell köpare.

Så länge sparas personuppgifterna

Vi sparar personuppgifterna så länge som det behövs för de ändamål de samlades in eller så länge som det krävs enligt lagar eller andra författningar.

Köp och orderhistorik sparas så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa krav enligt lag.

Kundtjänstuppgifter relaterade till köp och reklamationer sparas så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa krav enligt lag. Du kan när som helst dra tillbaka ditt medgivande du gjort som tillexempel avsluta prenumeration på nyhetsbrev hos oss.

Du har enligt GDPR rätt att få tillgång till den information som vi registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i sådana fall via e-post.

Affingos förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att åtgärda störningar eller för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Alla ändringar av denna Integritetspolicy kommer att publiceras på hemsidan.

HAR DU FRÅGOR KRING NÅGOT INNEHÅLL ÄR DU SJÄLVKLART VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA OSS SÅ BERÄTTAR VI MER ([email protected])

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
SEK
Produkter

Handla

Information