• FRI FRAKT ÖVER 399KR!
  • 2-4 DAGARS LEVERANS!
  • FRI FRAKT ÖVER 399KR!
  • 2-4 DAGARS LEVERANS!

Rätt Klänning till festen - Vi har tolkat klädkoderna | Affingos

Klädkod klänning

Vi hjälper dig att reda ut vad som gäller med klädkoden på inbjudan, då klädkoden uteslutande utgår från mannens plagg så kan det ibland vara lite oklart vad du som kvinna skall ha för klänning eller outfit till festen. Men lugn, vi reder ut begreppen och tipsar dig om lite snygga klänningar och outfits som passar klädkoden.

Klädkod är först och främst till för gästen och inte värden, klädkoden hjälper dig som gäst att komma rätt klädd till festen så ingen behöver känna sig obekväm med att vara överklädd eller underklädd. Med åren så har reglerna kring klädkoder luckrats upp och ger lite öppning för flexibilitet och utsvävningar men förstår man vad koden står för så förstår man hur man kan experimentera efter årstid, väder & plats.

Vi på Affingos.com har listat dom vanligast förekommande Klädkoderna nedan för att förenkla valet av din kommande klänning, jumpsuit/byxdress eller outfit.


 

Udda Kavaj & Kavaj

Udda Kavaj och Kavaj hör till dom lägsta formalitetsgraderna, klassar man dom båda så är udda kavaj mer informellt och i vissa societeter så klassas inte det ens som klädkod utan mer som vardagsklädsel. Klädkoden Kavaj däremot är en mer vedertagen klädkod men gränsen för kvinnor mellan Udda Kavaj och Kavaj är hårfin så därför har vi valt att slå ihop dom till en kategori.

Blir du inbjuden till internationella tillställningar så står det vanligast Business Casual eller Dress Casual för Udda Kavaj och Lounge Suit eller Dark Suit för Kavaj.

Hur ska du nu klä dig som kvinna för att matcha klädkoden? Till Udda Kavaj och Kavaj så passar det bra med Kjol, byxdress/Jumpsuit, långbyxor med matchande blus. Det passar även bra med en knälång klänning. Låt din långklänning hänga kvar i garderoben till ett mer uppklätt tillfälle och välj något som är lite mer uppklätt än vardagsplagget.

Tre outfits som passar bra till klädkoden Udda Kavaj & Kavaj

Klänning - Fay

Klänning - Nadia

Fin stilren knälång klänning med täckta axlar och fint knytband

Jumpsuit Byxdress

Jumpsuit - Carmen

Denna fina byxdress med populärt scarfprint på överdelen passar utmärkt till denna klädkod om inte du känner dig bekväm i klänning.

Byxor Svarta

Byxor - Sally

Snygga byxor som passar bra till en blus eller skjorta, matcha dom med ett par snygga klackar så är outfiten ”onpoint”


 

Cocktail & Galaklänning

Med åren har det blivit vanligare med klädkoder som inte tillhör dom mer traditionella och därför finns det heller inte tydliga regler för dessa så det är mer upp till var och en att hitta en passande outfit. Kom ihåg att det aldrig är fel att fråga värden hur den tänkt sig, du är garanterat inte ensam om att fråga.

Vi har valt ut ett par alternativ av klänningar som kan passa till Cocktail och Galaklänning

Klänning Svart

Klänning – Gloria

Snygg Cocktailklänning som passar bra till cocktailfesten

Klänning blå

Klänning – Tiffanie

Lite mer somrig och fin klänning som kan användas som cocktailklänning.

 

Paljettklänning

Klänning – Leonora

Riktigt fin galaklänning som verkligen gör dig till festen mittpunkt!

 


 

Mörk Kostym

Mörk kostym är en medelformell klädkod som används relativt ofta, precis som det låter skall mannen bära mörk kostym, ljus skjorta förslagsvis vit eller ljusblå och slips eller fluga. Är du inbjuden till en internationell tillställning så står det oftast Dark Business Suit eller Dark Lounge Suit.

För dig så gäller Klänning, Kjol eller Långbyxa, Jumpsuit (byxdress). Plagget skall täcka axlarna och tyget skall vara festfint dvs inte en vanlig klänning. Klänningen och Kjolen skall inte vara långa och heller inte ovanför knäna så något mitt i mellan dvs en ankel eller knälång klänning skulle passa bra. Nätta skor med valfri höjd på klackar, förslagsvis snygga diskreta pumps, matcha gärna outfiten med accessoarer och lägg lite mer tid på håret.

Här är våra förslag till klänningar som passar klädkoden Mörk Kostym.

Klänning

Klänning - Fay

En snygg knälång fodralklänning med snygg v-ringning och långa ärmar för lite mer dressad look.

Byxdress jumpsuit

Jumpsuit - Morena

Snygg byxdress i lyxigt material som kan kompletteras med eget bälte runt midjan för att höja looken lite

Klänning

Klänning - Carmen

Klänning med snygg slits som passar väl ihop med ett par snygga pumps gör att du matchar din kavaljer perfekt till denna klädkod.


 

Aftondräkt & Smoking

Den näst mest formella klädkoden som vi har och ses mer som uniform än ett riktmärke, dvs det är väldigt tydligt vad man skall ha på sig och ger inte utrymme för utsvävningar för mannen. I Internationella sammanhang så kallas det Dinner Jacket, Evening dress, Tuxedo eller Black Tie.

Som bordsdam bör du välja en lång eller knälång smokingklänning, det går även bra att välja en knälång kjol och överdel av finare material. Välj till ett par fina klackskor i siden, läder eller lack samt en liten formell väska typ clutch eller mindre aftonväska.

Vi föreslår följande klänningar

Klänning - Sabrina

Trendig tajt svart klänning i bardot med volanger, matcha med en snygg clutch och klackar

Klänning Långklänning

Långklänning - Lovelia

Lånklänning i en otroligt fin rosa med djup v-ringning och figurnära modell, spetsdetaljer och korsade band i ryggen.

Klänning silver

Klänning - Cinderella

Underbar klänning i satin som passar perfekt till det lite finare tillfällena.


 

Högtidsdräkt & Frack

Nu är vi framme vid vår mest formella klädkod som benämns Högtidsdräkt eller Frack. På mer internationella tillställningar så kallas det White Tie, Tail Coat eller Full Dress.

Som kvinna skall du bära en extra fest fin hellång klänning, välj lite finare exklusivare känsla i valfri färg. Skall du följa koden fullt ut bär du även ett par långhandskar och liten nätt handväska. Du bör lägga tid på en riktig håruppsättning.

Dessa är våra förslag till långklänning

Långklänning

Långklänning - Dream

Vacker rosa balklänning med pärlor och öppen rygg. Balklänningen försluts med dragkedja bak. 

Långklänning

Långklänning - Elizabeth

Underbart vacker rosa långklänning med plisserat tungt fall i kjolen. Långklänningen har en djup v-ringning och passar även väldigt fint på dig med större byst.

Paljettklänning

Paljettklänning - Red Carpet

Exklusiv rosé/guldfärgad långklänning dekorerad med tusentals paljetter. Långklänningen är v-ringad och låg i rygg.

 

6 kommentarer

iluwivopiey 3 månad sedan
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin Online hbn.noof.affingos.com.aqe.fu http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
ixabusyuqi 3 månad sedan
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin No Prescription[/url] Buy Amoxicillin Online xty.kiwl.affingos.com.mbk.me http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
yufoaaxdayoti 3 månad sedan
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Dosage For Amoxicillin 500mg[/url] Amoxicillin 500mg Capsules ezz.tqgr.affingos.com.ymu.wn http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
uwovovixun 3 månad sedan
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500mg Capsules exq.vudi.affingos.com.vld.aq http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
exurefiquhos 3 månad sedan
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin No Prescription[/url] Amoxicillin 500mg Capsules ida.luzs.affingos.com.gko.hh http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
esejaxay 3 månad sedan
[url=http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxicillin Online hle.rsri.affingos.com.zwj.sm http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Drift & produktion: Wikinggruppen
SEK
Produkter

Handla

Information